Előrenyomultak az ukrán erők a Dnyipro folyó partján

HírKlikk 2023. november 16. 06:00 2023. nov. 16. 06:00

Az ukrán elnöki hivatal vezetője azt mondta, csapataik megvetették lábukat a keleti parton.

Jelentős áttörést értek el a kulcsfontosságú déli fronton az ukrán csapatok, illetve az ukrán erők védik pozícióikat a frontvonal északi szakaszain – közölte az ukrán elnöki hivatal vezetője.

Andrij Jermak tájékoztatása szerint a Herszon mellett katonai műveleteket végző csapatok megvetették lábukat a Dnyipro folyó keleti partján. Az ottani partszakasz Ukrajnának stabil alapot adna, ahonnan mélyebbre behatolhat az oroszok által megszállt területeken – írja az Euronews.

Az ukrán előrenyomulás néhány nappal azután történt, hogy a herszoni lakosok városuk felszabadulásának egyéves évfordulóját ünnepelték. Tavaly novemberben az ukrán erők több hónapos ostrom végén foglalták vissza a várost az oroszoktól.

A város azóta is orosz légi és tüzérségi csapásokat kénytelen elszenvedni. Az, hogy az ukrán csapatok most megvetették a lábukat a Dnyipro folyó keleti partján, lehetőséget ad arra, hogy támadják azokat az orosz állásokat, ahonnan a Herszon elleni csapásokat indítják.

Forrás: Euronews


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom