Elveszítette kórházfunkcióját a Tatabányai Szent Borbála

HírKlikk 2021. április 11. 19:30 2021. ápr. 11. 19:30

Tegnap este gyakorlatilag megszűnt a sürgősségi betegellátás a Tatabányai Szent Borbála Kórházban – tudatta Kunetz Zsombor. Emlékeztetett arra, hogy ez az intézmény az, amely nem tudja kifizetni azoknak a dolgozóknak a járandóságát, akik március elején az új jogállási törvényt nem írták alá, így a munkaviszonyuk megszűnt. Egyben kéri az embereket, hogy küldjenek neki képeket az egészségügyi intézményekről, hogy a köz is értesülhessen arról, milyenek az állapotok.

A Tatabányai Szent Borbála Kórház a jelek szerint csődben van, és olyan humán erőforrás-hiánnyal küszködik, ami miatt a kórházfunkcióját is elveszítette – számol be az orvos, egészségügyi szakértő legfrissebb Facebook-posztjában. Mint írja: sem a lakosságnak, sem a szakmának nem lehet releváns információja arról, hogy mi a valós helyzet a kórházainkban, mennyire leterheltek ezek az intézmények. 

Ezzel kapcsolatos a kérése: küldjenek neki (a rontgenblog@protonmail.com címre) képeket, dokumentumokat, és „minden olyan képet, amit megkapok a beteg-, és személyiségi jogok tiszteletben tartásával meg fogok jelentetni”. - írja Kunetz.

Emlékeztet a posztban arra, hogy ezek a felvételek, képek, és videók készítése – még a Covid előtti időkből keletkezett –  NAIH és Ombudsmani állásfoglalás szerint is teljesen legális, sőt, ezek tiltása alkotmányellenes. Hiszen az kifejezetten közérdek, hogy tudjunk arról, mi folyik a kórházakban, persze a beteg-, és személyiségi jogok tiszteletben tartásával.

 
Forrás: Hírklikk