Elvették a Honvédelmi Minisztériumtól a Hungaroringet

HírKlikk 2023. november 30. 09:40 2023. nov. 30. 09:40

A gazdaságfejlesztési miniszter rendelete szerint csütörtöktől nem a Honvédelmi Minisztériumhoz tartozó Nemzeti Sportügynökség Nonprofit Zrt. gyakorolja a mogyoródi autóversenypályát üzemeltető Hungaroring Sport Zrt. tulajdonosi jogait, hanem a Gulyás Gergely vezette Miniszterelnökség.

Nagy Márton miniszter hatásköre az állami tulajdonú cégek joggyakorlójának kijelölése. Ez a rendelete szerdán késő este jelent meg a Magyar Közlönyben. Az ilyen változtatásokhoz nem szoktak indoklást mellékelni – írja a hvg.hu.

A portál arról is beszámol, hogy a gazdaságfejlesztési miniszter hatályon kívül helyezte azt a jogszabályt is, amely 2021-ben a Külgazdasági és Külügyminisztériumhoz tartozó HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökséget jelölte ki az állami tulajdonban álló, a Wizzair légitársaság által üzemeltetett Airbus A330-243F típusú szállítógép tulajdonosi joggyakorlójának. Ez a gép augusztus 20-án a légiparádé részeként alacsonyan szállva áthúzott a Duna felett, de az út közben súlyosan megrongálódott. Arról nem szól a szerda esti rendelet, hogy ki veszi át a repülőgép vagyonkezelői feladatait a külügy cégétől.

Forrás: hvg.hu


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom