Erdő Péter bíboros: a keresztények a remény és az optimizmus képviselői szeretnének lenni

HírKlikk 2024. szeptember 27. 13:00 2024. szept. 27. 13:00

Péntektől vasárnapig Budapesten rendezik meg a Katolikus Társadalmi Napokat (Kattárs), amelynek idei témája az oktatás. A rendezvénysorozat első programjaként pénteken megtartott konferencián Erdő Péter bíboros, Esztergom-budapesti érsek arról beszélt, a hit bizalom Istenben, a teremtett világ jóságában, és a keresztények e hit alapján szeretnének a remény, az optimizmus képviselői lenni a társadalomban.

A bíboros kiemelte: a járványok és háborúk korában, a virtuális valóság, a szubjektivizmus, a bizalomvesztés időszakában sok ember már nem gondolkodik a „nagy egészeben" és a jövőben, hanem csak a saját pillanatnyi jó közérzetét keresi.

Ez a közérzés hasonlít a hanyatló Római Birodalom carpe diem mentalitásához, az „együnk-igyunk, holnap úgyis meghalunk" kétségbeesett felelőtlenségéhez – tette hozzá.

Mi, keresztények, azonban „hiszünk abban, hogy Isten örök boldogságra teremtett bennünket, és ebben várja a mi szabad közreműködésünket is" – fogalmazott a bíboros.

Ettől kezdve pedig tétje, értelme, értéke és célja van gondolkodásunknak és cselekvésünknek, egyéni és közösségi életünknek. A keresztény ember a társadalomról is ennek a „derűs világosságnak a fényében" gondolkodik – mondta Erdő Péter.

Forrás: MTI


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom