Ez a fordított Robin Hoodok országa: egy év plusz 180 ezer végrehajtás

HírKlikk 2024. október 6. 19:45 2024. okt. 6. 19:45

Magyarországon ma 670 ezer végrehajtás van a tavalyi 490 ezerhez képest. Ez azt jelenti, hogy egy év alatt több mint a harmadával nőtt ez a szám – tette közzé a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar sokkoló adatát Jámbor András országgyűlési képviselő.

A Szikra Mozgalom politikusának Facebook-bejegyzését a 24.hu szúrta ki. vasárnap reggel. Mint írta, közérdekű adatigénylést adott be, hogy kiderüljön, egy év alatt 180 ezerrel nőtt a végrehajtások száma. József- és Ferencváros országgyűlési képviselője a posztban az adatokkal kapcsolatban azt írta, „Aki még mindig nem érti, mi a baj a jelenleg hatályos végrehajtási törvénnyel, annak csak mondjuk el ezt a számot! Mert ebből világosan látszik, hogy fordított Robin Hood-országban élünk, ahol éppen azoktól veszik el a pénzt, akik bajba jutnak, hogy aztán az elit szétossza a profitot egymás között. Ennek a rendszernek a záloga pedig a jelenlegi, Völner és Schadl által tollba mondott végrehajtási törvény”.

Egyben tudatta, hogy a jövő héten újra a parlament elé viszi a végrehajtási törvény módosítását. Mint emlékeztetett: februárban Orbán Viktor azt mondta, „ha van javaslat a törvény megváltoztatására, akkor hajlandóak együttműködni”. A képviselő most kíváncsian várja, jövő héten átengedik-e a javaslatát, amit tizenharmadjára tesz a fideszes képviselők elé.

 



Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom