Ez már neki is sok, alpolgármestere lázad a fideszes városvezető ellen

HírKlikk 2019. június 16. 13:00 2019. jún. 16. 13:00

Bár Puskás Tivadar polgármester ismét elővette a szombathelyi név használatát, vagyis a Szombathelyi Hírlap ügyét, az alpolgármester nem támogatja az újratárgyalást.

A Szombathelyi Hírlap jelenleg Szombathely nevét használja, amihez korábban Puskás Tivadar (Fidesz-KDNP) polgármester adott engedélyt - írja az Ugytudjuk.hu. Az új közgyűlési többség azonban azon a véleményen volt, hogy mivel a lap súlyosan sértő tartalommal jelenik meg, és közben a bíróság is kimondta, hogy egy szombathelyi polgárra nézve személyiségi jogsértést követett el, így vegyék vissza a névhasználatot a laptól.

Ezt a közgyűlési többség meg is szavazta. Majd miután a polgármester újrat tárgyalásra visszaküldte a határozatot, a közgyűlés ismét helyben hagyta, hogy az újság ne éljen vissza a város nevével.

Ezek után Puskás most újra a közgyűlés elé viszi a Szombathelyi Hírlap név használatát. Az ügyet a keddi közgyűlésen tárgyalhatják újra. A beterjesztést azonban nem támogatja Koczka Tibor (Fidesz-KDNP) a város sportért és kultúráért felelős alpolgármestere. 

30 évig voltam újságíró, tucatnyi lapot adtam ki, főszerkesztettem, szerkesztettem vagy tudósítottam. Az én értékrendemmel, újságírásról vallott nézeteimmel, elveimmel nem összeegyeztethető ennek a lapnak stílusa, tartalma. A közgyűlés kétszer is döntött arról, hogy Szombathely nem kívánja a nevét adni ehhez az újsághoz. Aztán meglepődve láttam, hogy polgármester úr újra napirendre tűzi a következő közgyűlésen a névhasználatot, úgy, hogy tudomásom szerint sem vezetőtársaival sem a frakcióval nem egyeztette. Velem biztos nem. Aki akár csak egy lapszámot is látott, az tapasztalhatta, hogy ennek az újságnak a témaválasztása, tartalma fényévnyire  van a keresztény, konzervatív értékektől, s ezt nagyon sokan jelezték felém a jobboldalról. A téma újbóli napirendre tűzése véleményem szerint csak árthat a Fidesznek Szombathelyen, ezért nem szignóztam az előterjesztést

mondta Koczka az Ugytudjuk.hu-nak.

Forrás: Hírklikk