Ezúttal Szalay-Bobrovniczky Kristóf „tetszési indexére” kíváncsi a Fidesz

HírKlikk 2024. február 10. 11:45 2024. feb. 10. 11:45

A Call Express közvélemény-kutató tevékenységéről legutóbb a Népszavából értesülhetett a nagyközönség. A lap úgy mutatta be a céget, hogy az „közvélemény-kutatás címszó alatt a Fidesznek kedves sugalmazásokkal” bombázza a közvéleményt. Ezúttal arról kérdezték az embereket, hogy mennyire szimpatikus nekik Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter.

A Call Express tevékenysége egyébként igencsak sajátosnak mondható, hiszen volt olyan eset, amikor azt kérdezték az emberektől, hogy „támogatná-e az LMBTQ mellett kiálló Márki-Zay Pétert?”, vagy például azt, hogy „melyik szimpatikusabb önnek, a migránspárti Brüsszel vagy a határok sérthetetlenségét védő magyar kormány?”.

A Telex cikke emlékeztet rá, hogy ez az a cég, amely csütörtökön telefonos közvélemény-kutatással mérte, hogy a pedofil ügyben elítélt K. Endrének adott köztársasági elnöki kegyelem mennyit rontott Novák Katalin és Varga Judit megítélésén. Ezúttal a honvédelmi miniszter került vizsgálódásuk fókuszába, arról kérdezték telefonon a lakosságot, mennyire szimpatikus nekik Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter. A megkérdezetteknek a következő kérdésekre kellett válaszolniuk: „Követi a közösségi médiában a honvédelmi minisztert?” „Mi jut róla először eszébe?”„Milyen véleménye van róla?”

Emellett pedig különböző szempontok szerint kellett skálázni, hogy a megkérdezett szerint milyennek kell lennie egy honvédelmi miniszternek, és ehhez képest milyen Szalay-Bobrovniczky Kristóf.