Falus: Magyarországon tényleg politikai kérdés a járványkezelés

HírKlikk 2020. október 26. 20:02 2020. okt. 26. 20:02

A korábbi tiszti főorvos szerint két hétre le kellene állnunk, hogy megállítsuk a járványt.

Szigorításokra lenne szükség a koronavírus-járvány miatt – erről beszélt az ATV Civil a pályán című műsorában Zacher Gábor. A toxikológus szerint a járványkezelés jelenleg politikai kérdés Magyarországon.

Falus egyetért a toxikológussal, annyiban egészítette ki Zachert, hogy szerinte a kezdetektől fogva, politikai kérdés volt a járványkezelés hazánkban.

„A miniszterelnök az első perctől kezdve politikai kérdést csinált ebből, azzal, hogy magához vonta az ezzel kapcsolatos közlési jogokat, és azzal, hogy úgy indította a járványt, hogy külföldiek fertőznek meg bennünket” – fogalmazott az ATV Start című műsorában a korábbi tiszti főorvos, aki szerint a határintézkedésekkel a miniszterelnök még mindig azt üzeni, hogy Magyarországon belül nincs semmi baj.

Falus úgy gondolja, hogy két hétre meg kellene állnunk és az egészségügyi, közszolgálati dolgozókat, a tanárokat rendszeresen kellene szűrni ahhoz, hogy meg lehessen fogni egy kicsit a járványt.

A korábbi tiszti főorvos szerint „kapitális” hibát követett el a kormány, akkor amikor „lenyúlt” 100 ezer darab influenza elleni oltóanyagot és nem közölte, hogy a negyedik extra komponensnek nincs semmi jelentősége. Ezzel a kormány olyan benyomást keltett, mintha a hazai oltóanyag rosszabb lenne, mint a külföldi, pedig a valóságban ez nincs így.

Forrás: atv.hu