Fekete-Győr: azért állok a vádlottak padjára, mert ki mertem állni a magyarok érdekeiért

HírKlikk 2020. szeptember 29. 16:45 2020. szept. 29. 16:45

A Momentum elnöke sajtótájékoztatót tartott, amelyben kijelentette, ő soha életében nem bántott senkit.

Fekete-Győr András a Markó utcában, a Legfőbb Ügyészség épülete előtt tartott sajtótájékoztatót, amelyről a 444 számolt be, miután kiderült, hogy a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt vádat emelt ellene és Szarvas Koppány Bendegúz, a párt VIII. kerületi képviselője ellen.

A vádemelésről szóló közlemény szerint „a 2018 decemberi Kossuth téri tömegdemonstrációkon részt vevő vádlottak a Parlament épületének védelmét ellátó rendőrsorfalba különböző tárgyakat – köztük üveget és pirotechnikai eszközt – dobtak, illetve tüntetőtársaikat és a rendőröket lökdösték azért, hogy a sorfalat áttörjék”.

Fekete-Győr elmondta, hogy azért kerül a vádlottak padjára, mert ki mert állni a magyarok érdekeiért. Ez a vádemelés szerinte minden EU-s tagállamban abszurdnak számítana, talán csak Fehéroroszországban és Oroszországban nem – jelentette ki a pártelnök.

A pártelnök elmondta, hogy miután a rendőrök „figyelmeztetés nélkül fújtak könnygázt több ezer fiatal és idős arcába”, azt követően ejtett el egy játékboltban kapható lila füstöt szóró eszközt két rendőrsorfal közé.

„Felmerülhet bennünk a kérdés, hogy miért van az, hogy 21 hónappal később, az Orbán-rezsim ezért bíróság elé hurcol engem és más embereket. Az én válaszom az, hogy 2018-ban a Momentum egy két-három százalékos politikai párt volt, kettő évvel később a Momentum Mozgalom Magyarország egyik legerősebb és legnépszerűbb politikai közössége. Ebben a politikai közösségben európai parlamenti képviselők, polgármesterek és több mint 150 önkormányzati képviselő dolgozik azért, hogy Magyarország egy szabad, demokratikus és európai ország legyen. Én értem, hogy az Orbán-rezsim fél az új politikai generációtól és ezért akarja Fekete-Győr Andrást is bilincsben látni” – értelmezte a beidézést Fekete-Győr.

Fekete-Győr szerint, azért kerül a vádlottak padjára, mert ki mert állni a magyarok érdekeiért. Nem Szijjártó Péter fog a vádlottak padján állni, aki a nyaralását egy luxusjachton töltötte az Adrián, nem Tiborcz István, aki az adófizetőktől lopott, és nem Polt Péter áll a vádlottak padján, aki bűnözőket véd és tartja a markát – tette hozzá.

A Momentum elnöke azonban még hisz a jogállamban, és hiszi azt, hogy ennek a jogállamnak a bíróságok az utolsó bástyái, épp ezért bízik benne, hogy az eljárásban fel fogják menteni.

Forrás: 444.hu