Fekete-Győr: nem egyszerű kormányváltásról van szó, rendszert, korszakot fogunk váltani

HírKlikk 2020. október 28. 19:10 2020. okt. 28. 19:10

A Momentum elnöke nem zárja ki, hogy bedől a teljes Fidesz egy nagyarányú választási vereség után.

A 444 számol be Fekete-Győr András a Szabad Európának adott podcast-interjújáról, amelyben a Momentum elnöke elmondta, hogy amennyiben nagyot veszít a Fidesz egy választáson, akkor „Orbán Viktor elutazik örökre keletre” és a pártja teljesen össze is dőlhet.

Fekete-Győr szerint, az ellenzéknek „meglesznek azok az eszközei, amelyekkel fideszteleníteni tudja a magyar gazdaságot és a magyar államot”.

Erről részleteket még nem akart elárulni, ugyanis azokat a választásra tartogatja, de hangsúlyozta, hogy ha egyszerű többséggel hatalomra kerül az ellenzék, akkor „nem fog majd malmozni”.

A Momentum elnöke szerint, a legfőbb ügyész „alkotmányellenes tevékenységet végez”, ezért vele szemben eljárásokat indítanának. Ha pedig Polt Péter „bírja majd a nyilvánosság és az egész politikai gépezet nyomását, akkor neki acélból vannak az idegei”, de ebben az esetben létre fognak hozni egy párhuzamos intézményt, egy korrupcióellenes ügyészséget. 

„Nem egyszerű kormányváltásról van szó, rendszert, korszakot fogunk váltani” – jelentette ki.

Szerinte ilyenkor „ritka, hogy a funkcionáriusok hosszú távon kitartanak a bukott oldal mellett”. Átállnak, „de ez nem jelenti azt, hogy mondjuk Polt Péter maradhat, hanem valamilyen alku keretében ő el tud távozni szabadon, de cserében felad embereket a jogállam számára, akiket különben nem tudtunk volna megszorongatni”.

„Köztársasági elnököt is nyilvánvalóan cserélni kell” – jelentette ki Fekete-Győr.

Forrás: 444.hu