Feljelentették Orbánt, mert túl sokan vettek részt a temetésen

HírKlikk 2021. február 23. 20:15 2021. feb. 23. 20:15

Kétrendbeli, a vészhelyzet idején, a második ütemű védelmi intézkedések megszegése miatt tettek feljelentést Orbán Viktor és társai ellen a miskolci rendőrkapitányságon.

Az Index számol be arról, hogy a miniszterelnököt egy magánember, Heffner Attila jelentette fel, amiért a kormányfő nem tartotta be az általa aláírt járványügyi rendelkezéseket.

A feljelentő elmondta, hogy azt sérelmezi, hogy csaknem százan vettek részt Kriza Ákos, miskolci polgármester temetésén, annak ellenére, hogy a hatályos járványvédelmi szabályok értelmében 50 főben van korlátozva a maximális létszám.

A portál szerint a 484/2020-as kormányrendelet szerint a temetésen jelen lévők száma nem haladhatja meg az ötven főt. A védelmi intézkedések betartásáról pedig a rendezvény szervezője, illetve a rendezvény helyszínéül szolgáló intézmény köteles gondoskodni.

Magyar Nemzet információja szerint – ahogyan az várható volt – a Miskolci Rendőrkapitányság a szabálysértési törvényre hivatkozva vissza is dobta a feljelentést.

A feljelentő azért pont a miniszterelnököt jelentette fel, mert szerinte aki egy egész országot korlátozó intézkedést hoz, nem teheti meg, hogy másoknak az egészségét és biztonságát kockáztassa. Maszk nélkül, egy legalább 100 embert felvonultató szertartáson részt vesz.

Heffner Attila hozzátette, nincs benne rosszindulat, de nagyon érdekli őt, hogy mi lesz a miniszterelnök reakciója. Befizeti a büntetést, és elismeri, hogy hibázott, vagy megpróbálja lerázni magáról.

Forrás: Index