Félrelépés – Jakabnak Jakab, de nem Péter, hanem István

Föld S. Péter 2021. november 23. 07:56 2021. nov. 23. 07:56

Amikor már azt gondolnánk, hogy már nincs lejjebb, akkor rendszerint kiderül, hogy van. Jakab Péter, a Jobbik elnöke a Facebookon jelentette be, hogy pert indít a Bors ellen, miután a kormányhoz közeli bulvárlap megfigyelte és házasságtöréssel vádolta meg. Igaz, van egy Jakab nevű politikus, aki félrelépett, csak őt nem Péternek, hanem Istvánnak hívják és az eset nem most, hanem évekkel ezelőtt történt.

Amint arról a Hírklikk is beszámolt, a Bors „Miért bujkál új élettársával Jakab Péter?” címmel tett közzé egy leleplezőnek szánt cikket arról, hogy a Jobbik elnöke együtt ment be, majd jött ki egy lakásból egy nővel, aki a lap szerint a szeretője.

„Ma leírják, hogy élettársam van, mert együtt jövök ki meg be egy lakásból egy nővel. A hölgy a kabinetfőnököm, akivel baráti a viszonyom, hisz' 2016 óta együtt dolgozunk, a lakásban pedig nem azt csináljuk, amit Borkai, hanem azt, amit a feladataim megkívánnak. Dolgozunk, emberekkel találkozunk, megbeszéléseket folytatunk, akár olyanokkal is, akik tartva a rezsimtől, nem szívesen találkoznak velem nyilvános helyen. Hiába, ilyen országban élünk. Ahol az emberek nem mernek politikussal nyilvánosan találkozni, mert attól tartanak, hogy megfigyelik őket. És tényleg. Perelek. Megint” – írja Facebook-oldalán Jakab Péter.

Egy másik Jakab nevű politikus – nem Péter, hanem István – viszont valóban nőügybe keveredett. Igaz, mindez nem ma történt, hanem évekkel ezelőtt. 2009 január 21-én arról számolt be a Blikk, hogy „félreérthetetlen helyzetben találta a felesége Jakab István MAGOSZ-elnököt: a Fidesz-frakció tagja ugyanis a gazdaszövetség által bérelt budapesti lakásban a nála 24 évvel fiatalabb titkárnőjével, Andreával enyelgett.”

Márta asszony – így hívták Jakab István akkori feleségét - elmondása szerint „a férje felhívta őt és közölte: gyengélkedik, ezért nem utazik haza Debrecenbe. Jakab az asszony tudomása szerint azért volt éppen Budapesten, hogy mozgósítsa a gazdákat egy újabb traktoros tüntetésre. Az aggódó feleség az első vonattal a fővárosba utazott. A férj által bérelt lakásban azonban döbbenten látta meg férjét a titkárnőjével, mint mondja, félreérthetetlen helyzetben.”

Az asszony szerint férje a nála 24 évvel fiatalabb A. Andreával jött össze, aki a Fidesz-frakció MAGOSZ-os képviselőinek volt a titkárnője.

Jakab István, aki azóta a családbarát kormány parlamentjének alelnöke lett, tehát beteget jelentett a feleségének, miközben a valóságban nem volt beteg, éppen ellenkezőleg: nagyon is in flagrantinak látszott. Nem lett volna ezzel semmi gond, hiszen minden férfiembernek szüksége van egy megértő szívre – az pedig már csak hab a tortán, ha ez a megértő szív meglehetős külső megjelenéssel rendelkezik.

A probléma inkább abból adódik, hogy Jakab István egy nagyon vallásos, a keresztény erkölcsöt igencsak a zászlajára tűző párt egyik élharcosa. Ha mondjuk Jakab úr libernyák lenne, akkor nem lett volna semmi baj ezzel a titkárnős projekttel. Így azért, valljuk be, egy kicsit zsenánt, hogy miközben a derék urak istenről és hazáról papolnak, eközben bort isznak, és maguk alá gyűrik a titkárnőiket.

Vissza kellene venni a nagy arcból és a vádaskodásokból, valamint leszállni Jakab Péterről. A Jakab név ugyan stimmel, de nem Péter, hanem István.