Fényűző budai villába költözött a Nemzeti Nyomozó Iroda

HírKlikk 2019. december 13. 13:38 2019. dec. 13. 13:38

Több mint négyhektáros ősfás park, háromszintes szecessziós villa a hozzátartozó hipermodern kiszolgáló épülettel: ide költözött át a Nemzeti Nyomozó Iroda és a rendőrség Személy- és Objektumvédelmi Igazgatóság őrzési osztálya (utóbbiak látják el például Áder János és családtagjai védelmét is).

A kívül-belül felújított komplexumot csütörtökön Pintér Sándor belügyminiszter adta át – derül ki a police.hu közleményéből, ami arra is kitér, hogy az új rendőrségi központban „jól felszerelt irodák, kihallgató helyiségek, irattárak és a minősített adatok védelmét biztosító technikai eszközök” segítik a munkát.

A Népszava szerint a rendőrségi komplexum nagyságát jelzi, hogy az épületek területe önmagában megközelíti a 13 ezer négyzetmétert. Az óriási park és ingatlanegyüttes korábban a Határőrség Országos Parancsnokságának adott otthont, a kormány azonban 2017-ben eldöntötte, hogy ide költöztetik át az NNI-t.  

Hogy minden olajozottan menjen, az ügyet nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségűvé nyilvánították, és közpénzt is adtak az átalakításra – nem keveset: az Orbán Viktor által jóváhagyott határozat 2017-2018 között összesen 5,2 milliárd forinttal támogatta a rendőrök költözködését. 

Forrás: Népszava