Fideszes belháború Hatvanban

HírKlikk 2019. április 25. 15:02 2019. ápr. 25. 15:02

A 24.hu cikke szerint szokatlan módon, nyilvános sajtótájékoztatón szólította fel Hatvan polgármestere a városban működő cégek egyikének irányítóit, hogy ne akadályozzák a tovább a 3,6 milliárd forintos költséggel épülő sportcsarnok munkálatait.

Horváth Richárd szerint az épülő sportcsarnokot körülvevő területeket birtokló Azimut Consulting Kft. direkt blokkolja a beruházást. A polgármester elmondta, hogy a hatvani konzervgyár területén működő Azimut Kft. szinte teljesen „körbebástyázta” a sportcsarnokprojektet. A cég az elmúlt években felvásárolta az önkormányzati ingatlan körül lévő telkeket - írja a 24.hu.

A leendő sportcsarnokkal szomszédos területek használata azonban feltétlen szükséges ahhoz, hogy az építkezésre beszállíthassák a létesítmény hatalmas méretű előregyártott tartóelemeit. A polgármester szerint azonban hiába kérte meg hivatalosan március eleje óta immár kétszer is az Azimut vezetését az engedély megadására, a cég nem válaszolt. A szállítás május elejére van betervezve, ám ha addig sem lesz meg az engedély, az építkezés megcsúszhat.

Az Azimut Kft. tulajdonosa korábbi sajtóinformációk alapján távoli rokona és volt üzlettársa Szabó Zsolt korábbi hatvani polgármesternek, aki a fejlesztési államtitkári poszt miatt hagyta ott a városvezetői posztot.

Szabó 2014-ig volt polgármester a városban, de az akkor bevezetett összeférhetetlenségi szabályok nem engedték, hogy országgyűlési képviselőként továbbra is betöltse a posztot, ezért átadta a székét Horváth Richárdnak. A saját maga által kiválasztott utóddal azonban rövid időn belül annyira megromlott a viszonya, hogy a mai napig tart a háborúskodás.

Forrás: 24.hu