Filléres honvédségi táborokkal csábították a gyerekeket nyáron 

HírKlikk 2023. szeptember 17. 08:50 2023. szept. 17. 08:50

A legnagyobb kérdés az iskolai szünetben egy szülőnek, hogy miként tudja biztosítani a felnőtt felügyeletet. A táborok ideálisak erre, azonban az energiaárak elszállását és az infláció megugrását követően, ezek is megdrágultak, az ott alvós, programokban bővelkedő táborok ára gyerekenként akár már a százezer forintos határt is átlépte. 

Ekkor jelentkeztek be a Magyar Honvédség által szervezett táborok, amelyek célja a gyerekek megismertetése a hadsereg működésével, természetesen azzal a nem titkolt elképzeléssel, hogy az itt kapott élmények hatására később talán kedvük lesz katonának állni – írja a G7. A Táborfigyelő szerint a 2023-as szezon harmadik legnépszerűbb táborozási formája a honvédelmi tábor lett, több mint négyezer résztvevővel.

A táborok tematikailag pedig főként a harcászatra voltak felfűzve, de tartottak légvédelmi, logisztikai, felderítő, rádiókommunikációs és önvédelmi táborokat is. Sok gyerek számára ezek izgalmasan hangzanak, a szülőket pedig motiválhatta, hogy a honvédelmi táborok olcsók.

A honvédségi tábor részvételi díja az idén naponta és fejenként 3500 forint volt, ez tartalmazta a szállást, a napi ötszöri étkezést és a programokat is. 

A programsorozat egybeesik a Zrínyi 2026 Honvédelmi és Haderőfejlesztési Programmal, amelynek célja, hogy tíz év alatt (2026-ig) felfejlessze a Magyar Honvédséget, nemcsak technikai, hanem személyi oldalról is.

A toborzás azonban nehézkes, ami egyébként nem magyar sajátosság. 

Bár a honvédelmi táborokban való részvétel nem jár semmilyen kötelezettséggel később, felmerült, hogy például a hátrányos helyzetű régiókban más alternatíva híján, a honvédségi tábor adja az egyetlen impulzust a gyerekeknek karrier szempontjából.

Forrás: G7


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom