Fontos változás jöhet a személyi jövedelemadó-bevallásban

HírKlikk 2023. október 6. 03:45 2023. okt. 6. 03:45

Az Országgyűlés napirendjén szerepel az állam működésének további egyszerűsítésével összefüggő rendelkezésekről szóló törvényjavaslat, amely egyebek mellett a személyi jövedelemadót érintő módosítást is tartalmaz.

Az Országgyűlés napirendjére került egy törvényjavaslat, ami alapján jelentősen csökkenhetnek az állampolgárok és a vállalkozások adminisztratív feladatai – írja az Adózóna összefoglalójára hivatkozva a Pénzcentrum. Az elfogadás előtt álló javaslat lehetővé tenné, hogy az első házasok kedvezménye és a családi kedvezmény évközi érvényesítéséhez szükséges nyilatkozatot ne kelljen évente beadni.

Az új szabályok szerint az első házasok kedvezménye, a családi kedvezmény és a négy vagy több gyermekes anyák kedvezményét is folytatólagos nyilatkozatokban kérheti a kifizető, hogy mindaddig változatlanul vegyék figyelembe annak tartalmát, amíg a magánszemély újat nem nyújt be, vagy kéri a korábbi nyilatkozatok figyelmen kívül hagyását. Ez pedig jelentősen csökkentheti a kifizetők és a munkáltatók adminisztrációs terheit.

Forrás: Pénzcentrum


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom