Főszerkesztőt cserélt a Blikk

HírKlikk 2020. augusztus 5. 06:27 2020. aug. 5. 06:27

Augusztus 4-én visszatért a Blikk főszerkesztői székébe Kolossváry Balázs, aki 2014-2016 között már betöltötte ugyanezt a pozíciót Magyarország vezető napilapjánál. Gedei Norbert – aki Kolossváry 2016-os távozása óta töltötte be a Blikk főszerkesztői posztját – szintén a szerkesztőség vezetésének tagja marad: általános főszerkesztő-helyettesként meghatározó szerepe lesz az operatív vezetésben és a Blikk digitális tartalmáért felel majd – írja a Ringier Axel Springer Magyarország tájékoztatójára hivatkozva a Kreatív.

„Köszöntöm újra a Blikknél Kolossváry Balázst, aki egy tősgyökeres blikkes kolléga és gyakorlatilag hazatér a márkához. Komoly tapasztalatot mondhat magáénak a bulvár újságírás terén, szakmai sikerei pedig nagyban köszönhetők elhivatottságának és következetes vezetői magatartásának. Hiszem, hogy kiváló párost alkotnak majd Gedei Norberttel, akinek felkészültsége, és a digitális tartalom-előállításban szerzett eddigi tapasztalata szintén megkérdőjelezhetetlen. Rendkívüli feladat Magyarország vezető független napilapjának és meghatározó online termékének szerkesztői vezetése, hiszen a Blikk több mint félmillió print olvasó, és átlagosan mintegy 700 ezer napi online látogató hírforrása. Ismerve a két kollégát, jó kezekben tudhatjuk a szerkesztőséget és olvasóinkat” – nyilatkozott a főszerkesztőváltásról Kovács Tibor, a Blikket is kiadó Ringier Axel Springer Magyarország ügyvezetője.

Mielőtt visszatért a Blikkhez, Kolossváry Balázs a Story magazin, illetve a Best magazin főszerkesztői feladatait látta el 2016 és 2020 júniusa között. 2014-től 2016 áprilisáig volt a Blikk főszerkesztője, ezt megelőzően már tizenhat éve dolgozott a lapnak különböző szakmai posztokon.

Forrás: Kreatív Online