Fürjes Balázs szerint ha maradunk, mi kaptuk volna a 2032-es olimpiát

HírKlikk 2023. október 21. 07:40 2023. okt. 21. 07:40

Ha a voksolás nem is volt puszta formaság, Fürjes Balázs kandidálásának sikeressége elsősorban nem a Nemzetközi Olim­piai Bizottság mumbai kongresszusán, hanem a gondos előkészítő munkán múlott. A sportvezető a Magyar Olimpiai Bizottság, kiemelten Schmitt Pál támogatásának köszöni, hogy a NOB állandó tagjává választották.

– A 2024-esre és a 2028-asra esélyünk sem volt, a 2032-es viszont a miénk lett volna, méghozzá már 2017-ben, a limai kongresszuson – ezt meggyőződéssel állítom. Az Agenda 2020 programot Budapestre szabták, összeért volna a NOB szándéka és Magyarország célja. Akkor egyértelmű volt, a NOB egyetlen pályázót sem akart elveszíteni, ezért történetében először egyszerre ítélt oda két olimpiát. A finisbe kanyarodva, Budapest teljesen egyértelműen felért Párizs és Los Angeles szintjére, utólag a NOB képviselői mondták: ha maradunk, miénk 2032. Ezért is hatalmas kár azért a felfordulás­ért, amit a felforgatók műveltek 2017 elején idehaza.

Most nem arról beszélgetnénk, szükség van-e a Galvani hídra, a HÉV korszerűsítésére, a főváros szégyenfoltjaként emlegetett reptéri bevezető út rekonstrukciójára és még sorolhatnám. Ezek a projektek már haladnának. Tizenöt évünk lett volna felkészülni egy olimpiára, hatalmas történelmi lehetőségről maradtunk le egy öncélú, politikai indíttatású akció miatt. Elsősorban Budapest és Közép-Magyarország vesztett, nem keveset – fogalmazott a Magyar Nemzetnek adott interjújában Fürjes Balázs, aki azt is elmondta, hogy a NOB-tagság nem az ő személyes, hanem a magyar olimpiai mozgalom, tágabban a magyar sport, egész Magyarország sikere.

Forrás: Magyar Nemzet


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom