Fürjes: sokan versengenek a Pázmány új kampuszának tervezéséért

HírKlikk 2021. július 23. 14:40 2021. júl. 23. 14:40

A Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár közösségi oldalán osztotta meg az egyetem kampuszfejlesztésének jelenlegi állását.

„Józsefváros szívében, a Palotanegyedben a pázmányos diákok számára egy új, modern egyetemi campust hozunk létre: laborokkal, műszaki és informatikai kutatóközpontokkal. De nemcsak egy korszerű campus épül, egy zöldfelületekkel tagolt, szellős közösségi tér is létrejön” – olvasható Fürjes Balázs Facebook-oldalán.

A politikus – aki projekt építész-zsűrijének elnöke is egyben – bejelentette, hogy lezárult a campus bővítéséről szóló tervpályázat részvételi szakasza, amelynek értelmében 12 pályázó indulhat.

A munkák eredményeként a Palotanegyed szélén, a Nemzeti Múzeum mögött 2027-re megszülető, illetve átalakuló épületek a PPKE tízezer diákját is képesek lesznek kiszolgálni, a tervezési program részletei azonban továbbra sem ismertek. Az viszont biztos, hogy a zsűriben, Fürjes Balázs és több Ybl-díjas építész mellett Böröcz László, a Fidesz frakcióvezető-helyettese is ott van.

Forrás: Facebook