Futóverseny miatt forgalomkorlátozások lesznek a hétvégén Budapesten

HírKlikk 2024. október 10. 17:00 2024. okt. 10. 17:00

A 39. SPAR Budapest Maraton futóverseny miatt forgalomkorlátozások lesznek szombaton a budai alsó és felső rakpartok környékén, valamint a Lánchídon, vasárnap délelőtt és kora délután pedig a Duna mentén a Rákóczi híd és az Árpád híd között – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

Pénteken 9 órától vasárnapig lezárják a XI. kerületi Pázmány Péter sétányt. A futóversenyek idején, szombaton és vasárnap jellemzően 9 és 16 óra között további számos utat, teret és hidat fognak lezárni.

Korlátozzák a forgalmat egyebek mellett a Bem rakparton, a Budai alsó rakparton, a Műegyetem rakparton és a Pesti alsó rakpart egy-egy szakaszán, emellett a Clark Ádám téren, a Fővám téren, a Szent Gellért téren, valamint azok környékén. A korlátozások részletes listája megtalálható a BKK weboldalán – írták.

A verseny miatt péntektől vasárnapig megváltozik a közösségi közlekedés több járatának útvonala is, a BKK ezekről ugyancsak részletes tájékoztatást ad a honlapján.

A Pázmány Péter sétányon szombaton és vasárnap 7.00 és 15.30 között nyitva tart a BKK mobil ügyfélpontja is, ahol lehetőség lesz a közösségi közlekedési jegyek és bérletek megvásárlására, illetve információk kérésére.

Forrás: MTI


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom