Füttykoncert Donald Trump beszéde közben

HírKlikk 2024. május 26. 12:25 2024. máj. 26. 12:25

Többször is kifütyülték Donald Trumpot amikor szombat este a Libertárius Párt országos gyűlésén beszélt. Súlyos sértéseket vágtak a fejéhez, és olyan dolgokért ítélték el, mint a politikai múltjáról szóló hazugságok, a járványkezelési politikája, és a hatalmas hiányok felhalmozása a szövetségi szintű gazdaságpolitikában.

A szombati esemény azért volt ritka és szokatlan pillanat, mert Trump nyíltan szemtől szembe került a politikáját ellenzőkkel. Ez nagyon meglepő lehetett egy olyan ember számára, aki hozzászokott ahhoz, hogy állandóan rajongó tömegek előtt rendez gyűléseket − írja az Index az AP hírügynökségre hivatkozva.

Amikor a volt elnök a színpadra lépett, sokan gúnyolódtak, míg néhány „Make America Great” sapkába és pólóba öltözött támogatója éljenzett és azt skandálta, hogy „USA! USA!”. Ám a gyenge kormányzatot és az egyéni szabadságjogokat előtérbe helyező libertáriusok szkeptikusak a volt elnökkel szemben, és meghívása a gyűlésre megosztotta a pártot. Trump megpróbálta ezt elsimítani azzal, hogy az ellene folyó négy bűnvádi eljárásra utalva viccelődött.

Beszéde alatt folytatódtak a sértegetések, és a közönség ki is fütyülte a volt elnököt. Trump végül azt mondta a résztvevőknek, hogy „nem akartok nyerni”, és hozzátette: egyes libertáriusok azt akarják, hogy „továbbra is négyévente megkapják a 3 százalékukat”.

A libertáriusok a vasárnap véget érő konvenciójukon választják meg elnökjelöltjüket. Trump megjelenésével azt is el akarta érni, hogy olyan szavazóknak is udvaroljon, akik egyébként a független elnökjelöltet, ifjabb Robert F. Kennedyt támogatnák, aki még pénteken tartotta saját beszédét a libertáriusoknál.

A közvélemény-kutatások már hónapok óta azt mutatják, hogy a választók többsége nem akar 2020-ban visszavágót Trump és Joe Biden között. Ez növelheti egy olyan alternatíva támogatottságát, mint egy saját libertárius jelölt vagy az ifjabb Kennedy. Miatta Biden és Trump szövetségesei egyaránt aggódnak, hogy ő lehet a választás kerékkötője.

Forrás: Index


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom