Gárdonyban megállíthatják a NER-maffiát

HírKlikk 2020. augusztus 7. 13:40 2020. aug. 7. 13:40

Fonyód példáján is látszik, hogy a helyi ügyekért történő széleskörű társadalmi összefogás, ami most a Velencei-tó körül is zajlik, vezethet országosan is a NER-világ leváltásához – erről beszélt Kunhalmi Ágnes, az MSZP választmányi elnöke és Eötvös Pál, az ellenzék gárdonyi képviselője csütörtök este, az ATV Egyenes beszéd című műsorában.

Megállítanák a NER-t: a jelenlegi polgármester választóinak is elegük lett és együtt tüntettek a civilekkel Gárdonyban, az ellenzékiek oldalán. „A legutóbbi megmozduláson jelen voltak jobb- és baloldali választók egyaránt” – tájékoztatott Eötvös Pál, az ellenzék gárdonyi képviselője.

„Azzal találkoztam magam is, hogy megállítottak jobboldali emberek, sorban álltak aláírni a petíciót, és ezt tapasztaljuk országszerte! Fonyódon másfél-két hónappal ezelőtt ugyanúgy jobb- és baloldali emberek – civilek – akadályozták meg azt, hogy két szabadstrandot fizetőssé tegyenek. Ez nem jobb- vagy baloldali kérdés, itt a fideszes oligarchákkal állnak szemben a jobb- és baloldali emberek egyaránt, országos szinten” – mutatott rá Kunhalmi Ágnes.

Eötvös elmondta, a felhatalmazás idején, amikor a járvány ellen kellett volna védekezni, akkor a polgármester egyik fontos elfoglaltsága az volt, hogy módosítsa a helyi építési szabályzatot, méghozzá olyan frekventált helyeken, mint a három agárdi és gárdonyi strand. „A gárdonyi Pisztráng-parti szabadstrand üzemeltetőjével meg sem beszélte – ez a tegnap esti testületi ülésen derült ki. Képviselői konzultációs levelet küldünk ki minden háztartásba, hogy akarjuk-e beépíteni a strandjainkat lakóparkokkal, szállodákkal; eköré ültetnénk a népszavazási kérdést is. Az a véleményünk, hogy a strandjainkat meg kell védeni” – húzta alá a helyi képviselő.

„Ez az új NER-tőkésosztály, 2010 óta saját magának játssza át ezeket a területeket EU-s pénzeken és magyar adóforintokon keresztül. A turizmus minden lemaradófélben lévő országnak fontos bevétel, és ezen a területem az ő embereiket hozzák pozícióba. Szeretnénk, ha a szabadstrandok megmaradnának, és mi a jobboldali embereket is képviseljük e tekintetben, hiszen azt szeretnénk, ha a normális, a természetes vizeink által nyújtott gyönyörű környezetben pihenhetnének ők is” – hangsúlyozta Kunhalmi Ágnes.

Kérdésre a szocialista politikus röviden – országosan kitekintve – a gödi helyzetről is kifejtette az MSZP álláspontját. „Fidesz-probléma van ebben az országban, a saját problémákat házon belül kell megoldani, ez helyi ügy. Mi arra kérjük a feleket, hogy Gyurcsány Ferenc, illetve Fekete-Győr András üljenek le egymással, és beszéljék meg ezt a helyi ügyet, felemelve a legfelsőbb pártszintre” – fejtette ki a szocialista párt álláspontját választmányi elnöke.

Végezetül Eötvös Pál a követendő gárdonyi mintáról szólt. „15 helyszínen gyűjtjük a konzultációs lapokat. Ha a nagy többség úgy dönt, és az igen-t fogja beikszelni, kezdeményezni fogjuk a helyi népszavazás kiírását, megint csak a civilekkel együtt. Ez országos jelentőségű lesz!” – ismertette a tóvédelem következő lépését az ellenzék gárdonyi képviselője.

Forrás: Hírklikk