George Clooney válaszolt: az Orbán-propagandagépezet hazudik

HírKlikk 2020. november 24. 07:18 2020. nov. 24. 07:18

A 24.hu megkereste George Clooney-t, hogy megtudja, mit gondol arról, hogy nyilatkozatát követően, Soros György ügynökének kiáltotta ki a kormányoldal.

Nem számítok arra, hogy ez a válasz megjelenik majd a magyar híroldalak többségén, mert azokat az Orbán-rezsim vagy közeli szövetségesei birtokolják és működtetik, de így is hallatszani fog a hangom – így kezdte válaszát George Clooney, akit a sajtósán keresztül kérdezett a 24.hu arról, mit szól ahhoz, hogy a kormányoldal Soros György szövetségesének kiáltotta ki azért, amiért a brazil elnök mellett a magyar miniszterelnököt bírálta a gyűlöletkeltés miatt egy interjúban.

„Csak egyszer találkoztam Soros Györggyel, egy menekültválságról szóló ENSZ-találkozón, ahol az Egyesült Államok elnöke is részt vett. A fiával, Alex-szel is egyszer találkoztam, egy davosi eseményen” – írta a színész, hozzátéve, hogy ezen kívül nem kommunikált Soros Györggyel. 

Tehát az Orbán-propagandagépezet hazudik, pont – szögezte le a filmsztár.

Clooney szerint, mindazonáltal a Soros család azzal, hogy szegények és menedékkérők oktatását támogatja, illetve jogi segítséget nyújt nekik, hatalmas jót tesz a világnak. „Orbán úr is így érezte, amikor 1989-ben Soros úr támogatta a nagy-britanniai tanulmányait.”  

Szégyellném magam, ha nem vették volna fel, ahogy felszólalok egy autoriter rezsim ellen – írta Clooney, aki szerint ezt az Orbán-rezsimet „a szabad sajtó elhallgattatása, egyes szektorok drákói megadóztatása, a jogfosztottak démonizálása, és a szélsőjobboldali extremistákra való kikacsintások” jellemzik. De a színész még azt is nehezményezte, hogy a déli határzárnál csak engedéllyel lehet fotózni a kerítést.

Forrás: 24.hu