Grúziában már biztos, hogy a kormánypárt nyerte a választásokat

HírKlikk 2024. október 27. 11:38 2024. okt. 27. 11:38

Georgiában a kormányzó Georgiai Álom - Demokratikus Georgia a szavazatok több mint 54 százalékát szerezte meg a parlamenti választásokon a választási bizottság közleménye szerint a voksok több mint 99 százalékos feldolgozottsága után.

Több helyi és nemzetközi megfigyelő szervezet, köztük az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) várhatóan vasárnap kommentálja az eredményeket. Az ellenzéki pártok szombaton közölték, hogy nem ismerik el az eredményeket, amelyeket az egyik ellenzéki vezető „alkotmányos puccsnak" nevezett.

A kormánypárt visszavonult milliárdos alapítója, Bidzina Ivanisvili, aki azzal kampányolt, hogy Georgiának ki kell maradnia az ukrajnai háborúból, szombat este sikert aratott, mivel pártja 2012 óta a legjelentősebb eredményét érte el: egyes vidéki területeken 90 százalékos volt támogatottsága.

„Ritka eset a világon, hogy egy párt, amely ilyen nehéz helyzetben van, ilyen sikert érjen el – ez jól mutatja a georgiai nép tehetségét" – mondta Ivanisvili szombat este ujjongó támogatóinak.



Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom