Gulyás: a miniszterelnök úr majd eldönti, hogy beleírja-e a vagyonnyilatkozatába

HírKlikk 2018. szeptember 27. 18:58 2018. szept. 27. 18:58

A miniszterelnök úr majd eldönti, hogy beleírja-e a vagyonnyilatkozatába - válaszolt Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki Kormányinfón arra a kérdésre, hogy szerinte Orbán Viktornak fel kell-e tüntetnie a következő képviselői vagyonbevallásában azt a, kedvenc futballcsapata, a MOL Vidi bulgáriai meccsére tett utazást, amelyet Garancsi Istvántól, a klub elnökétől kapott ajándékba. Előzőleg éppen Orbán sajtófőnöke ismerte el, hogy a kormányfő ingyen, vendégként utazhatott a meccsre egy magánrepülőgépen.

Gulyás azonban nem tudta következetesen védeni az álláspontját. A fent idézett mondat előtt ugyanis lényegében arról beszélt, hogy Orbán nem magánemberként, hanem állami vezetői minőségében utazott Bulgáriába. „A miniszterelnök az országot képviseli, sosem volt kérdés, hogy állami vezetők is részt vettek nemzetközi sporteseményeken” - mondta a kancelláriaminiszter.

Csakhogy Hollik István, a Fidesz-KDNP szóvivője szerdán még arról beszélt az ATV-ben, hogy Orbán barátként kapta Garancsitól az utazást, vagyis nem miniszterelnöki minőségében látogatott Bulgáriába.

Gulyás viszont arról beszélt, hogy a magánrepülőzés ajándék volt. Szerinte azonban biztosan olcsóbb volt a miniszterelnök képviselői fizetésének egytizenketted részénél, amit az országgyűlési törvény ajándékként megenged a honatyáknak. Ez jelenleg mindössze 62 ezer 500 forint, az összegről azonban nehezen hihető, hogy kijön belőle egy magánrepülővel tett utazás.

Forrás: 168 Óra