Gulyás Gergely hülyének nézi a budapestieket

Föld S. Péter 2020. május 7. 13:41 2020. máj. 7. 13:41

Meg persze mindenki mást, de most a budapestiekről és a Pest megyében élőkről van szó. Azokról a magyar állampolgárokról, akik idáig úgy tudták, hogy nem utazhatnak el vidéki ingatlanjaikba, például a Balatonra, vagy a Velencei tóra. Sem sehová máshová. Azért tudták így, mert ezt mondta nekik a kormány. Láttuk is a híradókban a képeket, amikor a rendőrök olyan autósokat fordítottak vissza Budapest határában, vagy ahhoz közel, akik megszegték a szabályt.

Most meg Gulyás miniszter a csütörtöki kormányinfón mélyen a nyilvánosság szemébe nézett és úgy tett, mintha sosem mondtak volna ilyet. Azt mondta, hogy természetesen a budapestiek és a Pest megyében lakók is elmehetnek a vidéki ingatlanjaikba, csak be kell tartaniuk a szabályokat. Mintha idáig a budapestiekre az lett volna a jellemző, hogy nem tartották be a szabályokat. Fittyet hánytak minden rendelkezésre, ha megláttak egy szabályt, vagy bármit, ami annak látszott, egyből, azt nézték, hogyan lehet megkerülni.

Ezt sugallta Gulyás miniszter és a kormány, miközben számos felmérés mutatja, hogy a főváros lakossága nagy százalékban betartja a szabályokat. Gulyás és a kormány pálfordulásának számos oka lehet. Az egyik például az, hogy bár Budapest bűnös város, mert a többség nem Orbán Viktor helytartójára, Tarlós Istvánra szavazott az októberi főpolgármester-választáson, de azért élnek itt fideszesek is, sőt, olyanok is előfordulnak, akik semmiféle pártprefenciával nem rendelkeznek, és félő, hogy a budapestieket sújtó korlátozások miatt, megmérgesednek, az öklüket rázzák, anyázzák Orbánt és társait.

Vagy, ami még ennél is rosszabb: elpártolnak a Fidesztől.

Ezért kellett most Gulyás Gergelynek ártatlan bociszemekkel belenézni a kamerákba és azt mondani, hogy hát persze, mehet mindenki, amerre lát, csak kérjük, hogy tartsák be a szabályokat.

Köszönjük, kedves kormány, kedves Gulyás miniszter, hogy hülyének tetszenek nézni bennünket. Hogy azt gondolják rólunk, már arra sem emlékszünk, amit tegnap méltóztattak nekünk mondani.