Gulyás Gergely: Magyarország ki akar maradni a kereskedelmi hidegháborúból

HírKlikk 2024. október 3. 16:15 2024. okt. 3. 16:15

Magyarország ki akar maradni a Brüsszel és Nyugat-Európa által hirdetett „kereskedelmi hidegháborúból", helyette a gazdasági semlegesség politikáját követi – mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön, a Békés vármegyei Geszten. Gulyás Gergely közölte: a kormány a következő években kiemelt feladatának tekinti a megfizethető lakhatást, a gazdasági növekedésen alapuló gyors béremeléseket és a kis- és közepes vállalkozások (kkv) méretugrását.

A kihelyezett kormányülés helyszínén tartott Kormányinfón a miniszter hangsúlyozta, Magyarország számára a kereskedelmi hidegháború rendkívüli veszélyeket rejt, mert a magyar gazdaság exportvezérelt, és egy ilyen hidegháború elzárja az országot a piacoktól és a befektetési lehetőségektől.

Közölte, a gazdasági semlegesség lehetővé teszi a sokkal dinamikusabb és gyorsabb növekedést.

A következő években az a cél, hogy a magyar gazdaság 3-6 százalék között növekedjen – mondta.

Hozzátette: a gazdasági növekedést konkrét programok is segíteni fogják. Korábban már bejelentették a munkáshitel bevezetését, a tőkejuttatást a kkv-nak és a családi adókedvezmény megduplázását.

Gulyás Gergely a további feladatok között említette a megfizethető lakhatás kapcsán a kollégiumi férőhelyekre és a fiatalok lakhatására hirdetett programot. Azt szeretnék, ha a munkaadók és munkavállalók többéves bérmegállapodást kötnének – tette hozzá.

A kkv-kal kapcsolatban azt mondta, a következő két évben szeretnék a nagyságrendi előrelépés lehetőségét biztosítani.

Jelezte, ezek a programok részét képezik a november első tíz napjában benyújtandó jövő évi költségvetésnek.

Forrás: MTI/Hírklikk


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom