Gulyás Gergely: nem indokolt a bértámogatás meghosszabbítása

HírKlikk 2020. augusztus 6. 15:25 2020. aug. 6. 15:25

A Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint, nem indokolt a bértámogatások meghosszabbítása, de augusztus végén áttekintik a programot.

Az állami bértámogatásra augusztus végéig jelentkezhetnek a cégek.

A koronavírus-járvány hatására sok vállalat került rossz anyagi helyzetbe, így nagy volt az igény a támogatásra. Nem meglepő tehát, hogy a versenyszektor érdekképviseletei azt szorgalmazzák, hogy a kormány hosszabbítsa meg a határidőt, mert több ágazatban az elmúlt hónapokban sem javult a pénzügyi helyzet.

A csütörtöki kormányinfón azonban Gulyás Gergely lehűtötte a várakozásokat. A miniszter az mfor.hu kérdésére azt közölte, hogy a kormány jelenleg nem látja indokoltnak a határidő kitolását. Jelezte ugyanakkor, hogy a későbbiekben sor kerülhet erre, amennyiben a járványhelyzet rosszabbodna. A kormány augusztus végén tekinti át a programot.

Egy pár nappal korábban Gulyás a Bankszövetséggel folyó tárgyalások során a fizetési moratórium esetleges meghosszabbításáról beszélt, azonban a miniszter az ezt érintő kérdésekre nem akart válaszolni, a folyamatban lévő tárgyalásokra hivatkozva, nem kívánt részleteket elárulni, de arra felhívta a figyelmet, hogy bár jövőre növekedhet a gazdaság, el kell kerülni az érintettek eladósodását.

Forrás: mfor.hu