Gulyás Gergely választhat: lemond vagy bocsánatot kér

Csanádi Dávid 2019. szeptember 18. 14:23 2019. szept. 18. 14:23

Karácsony Gergely, az ellenzék budapesti főpolgármester-jelöltje nyílt levélben szólította fel politikai felelősségvállalásra a Miniszterelnökséget vezető minisztert.

Az ellenzéki politikus két lehetőséget kínált Gulyásnak. Az egyik, hogy lemond, a másik, hogy bocsánatot kér a budapestiektől, és visszavonja fenyegető és zsaroló szavait.

Gulyás Gergely nemrég arról beszélt, hogy amennyiben a főváros lakói nem Tarlós Istvánt választják meg a város élére, akkor a kormány érvénytelennek tekinti a miniszterelnök és a főpolgármester közötti megállapodást, amelyet a jövőbeni budapesti fejlesztésekről kötöttek.

„Önök, Orbán Viktorral és Tarlós Istvánnal együtt ezek szerint azt gondolják, hogy magánszerződéseket köthetnek a budapestiek életéről, mintha a nemzet fővárosa a miniszterelnök és fideszes helytartóinak magánbirtoka lenne. Márpedig ideje felfogniuk: Budapest nem az Önöké, hanem a budapestieké” – írja levelében Karácsony.

A főpolgármester-jelölt arra is rámutatott, hogy Gulyás az Európai Uniót bírálva úgy fogalmazott, hogy „a kormány számára elfogadhatatlan, ha a forrásokat politikai szimpátia alapján osztják el". Karácsony Gergely ezzel kapcsolatban arra szólította fel a minisztert, hogy ne váltogassa a véleményét, ami a kormány számára Európában elfogadhatatlan, legyen elfogadhatatlan Budapesten is.