Gyanúsítottként hallgatták ki Demeter Mártát

HírKlikk 2019. augusztus 23. 11:20 2019. aug. 23. 11:20

A Központi Nyomozó Főügyészség hivatali visszaélés bűntette miatt folytat nyomozást az országgyűlési képviselő ellen.

A megalapozott gyanú lényege szerint Demeter Márta 2018 szeptemberében országgyűlési képviselőként a Magyar Honvédség működésével kapcsolatos adatokról szerzett tudomást, majd azokat a közösségi oldalán közzétette azzal a megjegyzéssel, miszerint a Magyar Honvédség a miniszterelnök közvetlen hozzátartozóját törvénysértő módon szállította. Amellett, hogy ez az közlés valótlan volt, Demeter Márta a törvényi kötelezettségét megszegve, közérdekből nem nyilvános adatokat adott ki - olvasható az ügyészség közleményében.

Az országgyűlési képviselő mentelmi jogát – Dr. Polt Péter legfőbb ügyész indítványára – az Országgyűlés a 2019. július 12-én kelt határozatával felfüggesztette. Demeter Márta 2019. augusztus 23-án, gyanúsítotti kihallgatása során vallomást nem tett, panasszal élt a gyanúsítás ellen.

Mint ismeretes, Demeter Márta egy honvédségi iratbetekintés után mind a honvédelmi, mind a belügyminisztertől megkérdezte, ki adott engedélyt Orbán Viktor Flóra nevű lányának arra, hogy honvédségi géppel utazzon haza Ciprusról. Bár a képviselő szerint ez csak kérdés volt, de azt állításként is lehetett értelmezni. Kiderült, a képviselő nagyot tévedett: nem Orbán Viktor, hanem a kint szolgáló Orbán L. százados kétéves, Flóra nevű lánya utazott a gépen a szüleivel. 

Forrás: Hírklikk