Gyógyultan távozott egy 7 éves koronavírusos epilepsziás kislány a Semmelweis Egyetem Klinikájáról

HírKlikk 2020. április 9. 10:26 2020. ápr. 9. 10:26

Csütörtökön gyógyultan hagyhatta el a Semmelweis Egyetem I. számú Gyermekgyógyászati Klinikáját az a 7 éves kislány, aki március 22-én epilepsziás görcsrohamok miatt került a klinika intenzív osztályára, ahol elvégezték nála a koronavírus tesztet is, amely pozitív eredményt mutatott.

A kislány epilepsziája miatt, január óta állt a klinika gondozásában. Március 22-én alapbetegsége okán került az intézménybe, ahol állapota miatt, altatásra és lélegeztetésre szorult.

Az intézmény közlése szerint, légútbiztosítás során észlelt tünetek miatt végezték el nála az úgynevezett PCR típusú, vagyis a víruskimutatáson alapuló koronavírus tesztet, amely pozitívnak bizonyult. A kislány állapotában korábban nem utalt semmi koronavírus fertőzésre. A felvétele utáni harmadik napon, a megismételt mellkasröntgen során, tüdőgyulladásra utaló jeleket észleltek.

A nemzetközi gyakorlatban is már használt és szakirodalomban javasolt gyógyszeres terápia, valamint az intenzív gondozás hatására, a felvétele utáni nyolcadik napon a lélegeztető gépről le tudták venni, a tüdőelváltozásai gyógyultak, állapota napról-napra jelentősen javult.

A beteget a kezdetektől megfelelő védőfelszerelésben ellátott egészségügyi dolgozók kezelték, ennek ellenére, a klinika valamennyi munkatársánál és az érintett gyerek családtagjainál is elvégezték a koronavírus tesztet, amely negatívnak bizonyult.

A kislány gyógyultan távozott a klinikáról, csak a kontroll vizsgálatokra kell majd visszamennie. A család kérését és a betegjogokat tiszteletben tartva, további nyilatkozatot nem ad a Semmelweis Egyetem az esettel kapcsolatban.

Forrás: Hírklikk