Győrfi Pál: ne felejtsük el a karácsonyt!

HírKlikk 2020. november 25. 15:42 2020. nov. 25. 15:42

Zacher Gábor szerint el kell felejtenünk az idei karácsonyt, hogy jövőre ünnepelhessünk, de Győrfi Pál másképpen gondolkodik.

 „Szerintem felejtsük ezt az idei karácsonyt, azért, hogy legyen jövőre karácsony. Hogy ne arról szóljon a történet, hogy azokat gyászoljuk, akik azért mennek el, mert nem tartjuk be a szabályokat” – nyilatkozta Zacher Gábor, toxikológus és mentőorvos.

Győrfi Pál Facebook-oldalán reagált erre a kijelentésre. Szerinte „ne felejtsük el a karácsonyt”, de azt hozzáteszi, hogy a toxikológus orvosi, szakmai szempontból nagyon helyesen félti az embereket a járvány erősödéstől és a fertőződéstől.

„Az óvatosság, a szigorú korlátozások teljesen helyénvalóak, nekem valójában a média által a cikkhez adott „felejtsük el ezt az idei karácsonyt” címmel és annak kissé félreérthető üzenetével van bajom. Szerintem talán sohasem volt ekkora értéke és tartalma az előttünk álló Ünnepnek. Az összetartozás, a szeretet és az önzetlenség megtapasztalásának, átélésének”

– írja az Országos Mentőszolgálat szóvivője, aki szerint nem elfelejteni kell a karácsonyt, hanem „már most és tiszta szívvel készülni rá”.

„Idén tényleg ne a bevásárlás, a boltokban vett sok drága ajándék legyen a cél, hanem a lelki örömszerzés. Tervezzük meg, hogy esetleg ha kell, fizikai kontaktus nélkül hogyan lehetünk együtt azokkal, akiket szeretünk”

– tanácsolja Győrfi Pál, hozzátéve azt, hogy ha addig nem csökken jelentősen a kockázat, el kell fogadni, hogy „ebben a veszélyes időszakban a puszi és az ölelés helyett egymás érdekében telefonon, videón, vagy levélben mondjuk el egymásnak azokat a szavakat, amiknek jelentését jó esetben egész évben érezhetjük, törődve a másikkal családban és családon kívül egyaránt”.

„Nekem a karácsony a legfontosabb ünnep. Még egy címmel sem hagyom bántani”

– zárja üzenetét a szóvivő.

Forrás: Facebook