Gyurcsány: a jó Isten mentsen meg minket

HírKlikk 2019. március 15. 15:22 2019. márc. 15. 15:22

Saját ünnepi rendezvényt tartott a DK az Egyetem téren, ahol Gyurcsány Ferenc beszélt, meglehetősen keményen. Mint mondta, Orbán a keresztény Európa legnagyobb ellensége, és a kereszténységgel csak eltakarni igyekszik „tisztességtelen, barbár, mocskos politikáját”.

A volt miniszterelnök szerint „a jó isten mentsen meg minket azoktól a vezetőktől, akik szerint egyik vagy másik nemzet genetikailag vagy politikailag különb a másiknál, mert aki feljebbvalónak gondolja magát, az azt is gondolja, hogy legyőzheti a másikat”, és nem együttműködni, hanem ellenségeskedni akar.

Nekem, ha nem is ellenségem, de legfőbb ellenfelem az ördögfajzat kormány – mondta Gyurcsány, aki szerint a Fidesz primitív ösztönlénnyé akar tenni mindenkit, azt állítva, hogy minden fekete vagy fehér, hogy mindenki menekültpárti vagy -ellenes, megcímkéznek és birkának néznek mindenkit.

Én pedig nem birka vagyok, és a nemzetem sem birka, hanem büszke hazafias nép.

A DK elnöke szerint nem igaz, hogy minden nép olyan kormányt kap, mint amilyet megérdemel, a magyaroknak pedig nem is kormány jutott, hanem átkozott rablóbanda, amely uralkodik felettük. Pocsék világot teremtettek!

Gyurcsány nemcsak Orbánt bírálta igen keményen, hanem azokat is, akik kíváncsiak voltak a miniszterelnök beszédére, szerinte ugyanis

magára valamit is adó tisztességes ember nem lesz az ördög biodíszlete.

Orbán beszédéről pedig azt mondta, gyáva volt és üres, mert fél, hogy kizárják a Néppártból.

Forrás: Hírklikk