Ha a kormány szerint csökkent a szegénység, akkor minek ennyi népkonyha?

HírKlikk 2021. április 8. 10:41 2021. ápr. 8. 10:41

Interpellációkkal folytatta munkáját az Országgyűlés szerda délután.

Bangóné Borbély Ildikó MSZP-s képviselő azt kifogásolta, hogy a népkonyhákon nincs rászorultsági vizsgálat, most bárki kaphat ott ételt, pedig szerinte a járványhelyzetben a leginkább rászorulókat kellene támogatni.

Szólt arról is, hogy a Fidesz kormányzása alatt drasztikusan emelkedett a népkonyhák száma, ami cáfolata annak, hogy jobban élnének az emberek. Közölte, ezek kapacitása mintegy harmincszorosára emelkedett.  

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára meglepőnek ítélte, hogy a baloldal a nélkülözők számára épített népkonyhák leépítését kéri. Felidézte ugyanakkor, hogy a szocialista kormány volt az, amely a szociális válság ellenére nem segítette annak veszteseit. Szerinte nem az a céljuk a baloldaliaknak, hogy segítsenek, hanem függésben, segélyen akarják tartani az embereket.

Kijelentette azt is: „önök 29 milliárdot költöttek a gyermekek étkeztetésére, most erre 80 milliárd van a költségvetésben".  Azt kérte, támogassák, hogy a népkonyhákon keresztül minden rászoruló kapjon étkeztetést.

A képviselő nem fogadta el a választ.