Ha Önt is felháborította Demeter Szilárd, akkor itt léphet fel ellene!

HírKlikk 2020. november 30. 08:19 2020. nov. 30. 08:19

Az is a Demeter Szilárd pénteki. nyíltan fasiszta, de minimum fasisztoid megnyilvánulása elleni elementáris felháborodást mutatja, hogy három óra alatt, több mint kétezren csatlakoztak a vasárnap késő délután útjára indított petícióhoz. Az aláírók száma percről-percre nő. Horgas Péter indította útjára a „Magyarország, Európa és a világ valamennyi demokrata polgárához” intézett nyílt levél formájú petíciót, amelynek a szövegét – nyilatkozat formájában – már korábban köröztették a Facebookon, a többi között Parti-Nagy Lajos.

„Tudva azt is, hogy ez egy odahajított gumicsont a demokratikusan gondolkodó embereknek, mégis fel kell emelnünk hangunkat a mérgező, beteg provokációkkal szemben!” – szögezi le a petíció, amelyet a szabad.ahang.hu-n lehet aláírni. A dokumentum rámutat, hogy  az aláírói, mint Magyarország és az Európai Unió állampolgárai, a leghatározottabban visszautasítják Demeter Szilárd kormánybiztosnak, a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatójának, a magyar kormány hivatalos képviselőjének 2020. 11. 28-án megjelent írását, amelyben Soros Györgyöt Hitlerhez, a liberális, azaz szabadelvű embereket pedig a nácikhoz hasonlítja.

„A holokauszt áldozatainak emlékével és a túlélők fájdalmaival visszaélve, Európa- és nemzetellenes szövegével, tudatosan provokál, békétlenséget és gyűlöletet szít. A legaljasabb módon tetszeleg egy nemlétező áldozati szerepben, miközben ő a bántalmazó, kiszolgálva a pillanatnyi kormány szégyenletes propagandáját” – szögezi le, hangsúlyozva, hogy Demeter a „zavaros írásával minden jóérzésű honfitársát emberi méltóságában mélységesen megsértette. Alkalmatlannak és méltatlannak bizonyult, hogy a magyar kultúra, a közélet bármilyen területét irányítsa, azt képviselje”.

„Most, amikor Magyarország, Európa és az egész világ rémületben, bizonytalanságban él, amikor szolidaritásra és figyelemre lenne szükség, amikor milliók kerülnek pillanatok alatt kiszolgáltatott és kitaszított helyzetbe, különösen aljas és embertelen ez a propaganda” – folytatódik a petíció, amely követeli, hogy „az alapvető emberi és isteni törvények, parancsolatok, a jogállamiság és a Magyarország által is elfogadott európai és nemzetközi rendelkezések alapján” Demeter azonnal mondjon le minden közéleti funkciójáról, vonuljon ki a magyar közéletből „Ezt elvárjuk minden olyan politikustól és képviselőtől is, aki ezzel az életellenes és embertelen szöveggel azonosulni tud” – teszi hozzá.

A petíció szerzője bízik abban, hogy az ország többségének megmaradt a józan esze, embersége, hallgat a szívére. Azok, akik aláírják szignójukkal vállalják, „hogy fizikai, szellemi és anyagi lehetőségeink szerint valamennyien tenni fogunk a kirekesztés, a gyűlölködés, a cinizmus és a gonoszság ellen! Segítséget kérünk, támogatást, egy emberi, normális és jogállami Magyarország visszaépítéséhez, hogy lemossuk a szégyent, a gyalázatot!”.

A petíciót itt lehet aláírni.

Forrás: Hírklikk