Hadházy és Szél Bernadett "kiverte a biztosítékot" a közmédiánál

HírKlikk 2019. január 15. 16:32 2019. jan. 15. 16:32

„Joggal való visszaélés, amit a Szél-Hadházy páros folyamatosan megvalósít a közmédia épületeinél” - közölte kedd délután a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt közleményében.

Ahogy mi is beszámoltunk róla, a két országgyűlési képviselő az éjszakát is bent töltötte az MTVA Kunigunda utcai székházában. Kedd délelőtt pedig rögtönzött sajtótájékoztatót tartottak, melyen arról beszéltek, hogy új vezérigazgatót szeretnének a parlamenti pártokkal egyeztetve az intézmény élére.

Az MTVA közleményt adott ki, miszerint:

 

„olcsó kommunikációs trükk, hogy amit magad csinálsz, azzal vádold meg az ellenfeleidet. Ezzel az eszközzel élve terjesztenek hazugságokat és követnek el törvénysértéseket a randalírozó képviselők, továbbá rágalmazzák, sértegetik, mindennapi munkájukban folyamatosan akadályozzák a közmédia munkatársait. Szél és Hadházy sajtótájékoztatójukon hazugságokkal vádolták meg a közmédiát, és ismételten megsértették a közmédia több munkatársának személyiségi jogait, annak ellenére, hogy Péterfalvi Attila, az adatvédelmi hatóság vezetője világosan, egyértelműen e cselekményt törvénytelennek minősítette. A két ellenzéki politikus tekintélyes életúttal rendelkező vezetőket, családapákat minősítettek olyan stílusban, amely még az útszéli kocsmákban sem elfogadható. Ez a magatartás megítélésünk szerint méltatlan, nemcsak egy országgyűlési képviselőhöz, de bármely, magát európainak tekintő polgárhoz is”.

Hozzáteszik: „a közmédia tiszteletben tartja az országgyűlési képviselők jogait, tiszteletben tartja Szél Bernadett és Hadházy Ákos képviselők tájékozódáshoz való jogát, tiszteletben tartja véleményüket, de visszautasítja azt a hangnemet, alpári stílust, amellyel folyamatosan megsértik a közmédia minden jó szándékú, munkáját tisztességesen végző munkatársát”.

Végül azzal zárják a közleményt, hogy

Szélék „immár sokadik alkalommal visszaélnek képviselői jogaikkal, visszaélnek képviselői igazolványukkal, folyamatos és folytatólagos jogsértést követnek el. A közmédia jogsértést elszenvedő munkatársai a büntetőfeljelentéseket ez alkalommal is meg fogják tenni, és megkérjük az érintett képviselőket, hogy miközben a jogszabályok betartását követelik, aközben maguk is tartsák be a jogszabályban foglaltakat”.

Forrás: Hírklikk