Hadházy újabb milliós büntetése: most az uniós ügyészségért gyűjtött aláírásokba kötöttek bele

Kardos Ernő 2020. július 10. 08:56 2020. júl. 10. 08:56

Miközben Hadházy Ákos országos akciót szervez a nemzeti konzultáció leleplezésére, a független képviselő újabb egymilliós büntetést kapott, ezúttal a Nemzeti Adatvédelmi és Információs Hatóságtól. Továbbá utasították a képviselőt, hogy az aláírók személyes adatait semmisítse meg.

A hatóság vezetője, Péterfalvi Attila a súlyos adatvédelmi bírságot azzal magyarázza, hogy egy éve az Európai Ügyészséghez való csatlakozás érdekében szervezett aláírásgyűjtés idején, az egyébként önként leadott email címeket, telefonszámokat Hadházy Ákos állítólag nem semmisítette meg. A hatóság vezetője nyilván amiatt aggódik – amit a saját házuk táján is lát –, hogy a képviselő rendszeres kapcsolatot tart majd a közel egymillió, a kormányzati korrupcióval szemben kiálló aláíróval.

Hiszen választások idején, a Fidesz is kapcsolatot tart a szimpatizánsaival, a híres Kubatov-lista segítségével. Mint ismeretes, a kormánypárt alelnökéről elnevezett lista léte nem vitatott, Orbán Viktor pártja szerint, legális adatbázisról van szó. Ámbár a lista tartalmának és építésének jogszerűsége erősen vitatott. Sokan kifogásolták már, hogy a Kubatov-lista nemcsak a Fidesz támogatóinak névsorát tartalmazza, hanem a többi, nem fideszes szavazó politikai irányultságát is számon tartja. A lista létét, fejlesztését mindeddig Péterfalvi úr még csak nem is vizsgálta, bezzeg a Hadházy Ákos ellen indított eljárást állítólag saját hatáskörben kezdeményezte.

Hadházy képviselő nem tartja véletlennek, hogy a büntetést most szabták ki rá, hiszen épp a kormány nemzeti konzultációjának leleplezésén dolgozik. Amely egyébként jó ütemben halad, jelezve, hogy egyre többen fordulnak a kormány ellen, hisz egy aláíró ív egy szavazatnak minősül.

„ Péterfalvi Attila megdolgozik a szolgálati BMW-ért és a magas elnöki fizetését” – kommentálta a büntetését Hadházy. Aki szerint a büntetést indokoló határozat nevetséges, elsősorban propaganda-célokat szolgál! A kormányzati sajtó napokig törvénysértéssel vádolja majd a független képviselőt, aki egyébként bíróság előtt kívánja megvédeni magát a kormány zaklatásától. Hadházy biztos az igazában, hiszen az Európai Ügyészséghez csatlakozni akarók a kérdőívekre saját kezükkel írták fel az elérhetőségeiket, tehát az email címeket és a telefonszámokat.

A független képviselő kifogásolja, hogy Péterfalvit nem zavarja a Kubatov-lista, és az sem, hogy a járvány idején, a fideszes politikusok telefonon hívogatják az időseket. De az Adatvédelmi Hatóság elnöke eltűri azt is, hogy az Államkincstár propaganda-anyagot küldözget a nyugdíjasoknak. Továbbá „nemzeti konzultáció leple” alatt a kormány épp a lakcímnyilvántartásból készít magának e-mail-es kapcsolati adatbázist. Péterfalvi szemét csak az lista zavarja, amelynek építésével Hadházy Ákost gyanúsítja.