Halálosan megfenyegette az amerikai nagykövetet egy tápiószecsői férfi

HírKlikk 2023. szeptember 20. 08:45 2023. szept. 20. 08:45

A Központi Nyomozó Főügyészség a nyáron rövid időre őrizetbe vett egy tápiószecsői férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy internetes üzenetben fenyegette meg David Pressmant, az Egyesült Államok budapesti nagykövetét – tudta meg a 24.hu. A júliusi akcióról eddig nem hoztak nyilvánosságra információkat.

A főügyészség szóvivője a 24.hu kérdésére azt írta, hogy az ügyben kényszerítéssel elkövetett, közösség tagja elleni erőszak bűntettének kísérlete miatt folytatnak nyomozást. 

A lap úgy tudja, hogy az 53 éves férfi a gyanú szerint a nagykövetség által fenntartott Twitter-oldal üzenőfalára a többi között azt írta a nagykövetnek címezve: „Mondj le, te buzi, ha nem akarsz koporsóban távozni Magyarországról."

A nyomozó hatóság értelmezése szerint a tápiószecsői férfi az amerikai diplomata nyíltan vállalt szexuális irányultsága miatt küldte el a fenyegetést.

Az ügyészség és a rendőrség július 18-án reggel szállt ki a férfi házához, ahol házkutatást tartottak, majd lementették az ingatlanban talált elektronikai eszközök tartalmát. A férfit letartóztatásba helyezték, ám néhány nap múlva szabadlábra került.

A férfi azt állította, annak ellenére, hogy nem beszél angolul, az Egyesült Államok titkosszolgálatának dolgozik, és a magyar hatóságok tesztelése céljából írta az üzenetet. Valódi célja az volt, hogy igazolja, a hatóságok megfigyelik az amerikai nagykövetség kommunikációját.

Forrás: 24.hu


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom