Hátulról támadva löktek földre egy rendőrt a Lánchídon

HírKlikk 2019. január 20. 05:00 2019. jan. 20. 05:00

Intézkedés során a Lánchídon egy férfi az egyik rendőrt hátulról meglökte, aki a földre esett.

A rendőrség közleménye szerint miután szombaton a Várkert bazár előtti területre bejelentett gyűlés szervezője befejezettnek nyilvánította a rendezvényt, az arról távozók egy csoportja az úttesten haladva akadályozta a Lánchíd forgalmát.

A rendőrség többször felhívta a csoport tagjainak figyelmét, hogy magatartásuk jogszabályba ütközik és saját testi épségüket is veszélyeztetik. A rendőrség a híd pesti hídfőjénél mindazokkal szemben szabálysértési feljelentést tett, akik az úttesten tartózkodva a korábbi felszólításnak nem tettek eleget. A híd úttestjéről a rendőrök hat főt távolítottak el.

A rendőri intézkedés során a csoport egyik tagja az egyik intézkedő rendőrt hátulról meglökte, aki a földre esett. A bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható férfit a rendőrök azonosították és az elkövetés helyétől nem messze elfogták. Elfogását követően a 34 éves tolnai T. Jánost hivatalos személy elleni erőszak bűntett gyanúja miatt állították elő.   

A rendőrség egy korábbi közleményében számolt be arról, hogy Budapesten a Várkert Bazár előtti területre bejelentett gyűlésen egy 37 éves dunakeszi férfi az Echo TV stábját szidalmazta, majd megpróbálta a rendezvényről tudósító operatőr kezében lévő kamerát kiütni.  

A 37 éves P. Árpádot a rendőrök előállították és garázdaság vétség megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

Forrás: Hírklikk