Hatvani Csaba: szakmai tudással rendelkező csapattal indul az MSZP Terézvárosban

HírKlikk 2024. május 6. 19:15 2024. máj. 6. 19:15

Ha Soproni Tamás jobban hallgatott volna az MSZP-s képviselőkre, akik között szakértők is vannak, és sokéves tapasztalattal rendelkeznek, akkor sokkal kevesebb bírságot kapott volna Terézváros – mondta Hatvani Csaba, a terézvárosi MSZP elnöke, aki egyben a VI. kerület önkormányzati képviselő-jelöltje a KlikkTV Heti Egyenleg - Ráadás című műsorában. Elismerte, volt olyan, amiben nem volt igazuk, de nagyon sok olyan döntés született, amely már összességében százmillió feletti büntetési összeget jelent Terézvárosnak.

Miután külön indulnak a választáson, szeretnék, ha „szigorúbb” nézőpont is bekerülne a testületbe – mondta a politikus, aki szerint jó lett volna közösen indulni, ahogy 2019-ben, de Soproni Tamás nem volt partner abban, hogy az egyetlen képviselőt, akit szerettek volna indítani, egy olyan körzetben jelölhessék, ahol most is MSZP-s képviselő van.

Hatvani Csaba elmondta „Valódi fák! Valódi rend Terézvárosban” címmel hirdette meg választási programját a VI. kerületi MSZP, és ez a jelmondat hasonlít Soproni Tamás programjára, de mégis mást jelent. Utalt arra, hogy a 2019-es választáson közösen indultak, de lényeges hangsúlybeli különbségek vannak. „Akár a fák, akár a rend, az két olyan momentum, amelyben van nagyon sok vita közöttünk. Amikor elindultunk együtt 2019-ben, akkor volt néhány dolog, amit kértünk, az egyik ilyen volt az elszámoltatás. Az előző ciklus fideszes vezetésének ügyeit mi szerettük volna megvizsgálni, szerettük volna azt is, ha a piacot felújítjuk, ahhoz is ragaszkodtunk az egyeztetéseken, hogy a képviselői munka olyan legyen, hogy ha bárhol, bármilyen kétely merül fel, az ne mehessen át.”

Olyan rendet akarunk, hogy még a kételyt se ébreszthessen, hogy valami jogszerűtlenül történik a kerületben – mondta Hatvani Csaba. Ami a zöldet illeti, arról elmondta, ők, ahova lehet, fákat szeretnének ültetni, nem konténeres kihelyezéseket, amelyek zavarják a járókelőket és sok rájuk a panasz.

Terézváros jobb helyzetben van, mint Erzsébetváros, de itt is korlátozni kell a bulikat

2002 és 2010 között az MSZP-SZDSZ koalíció vezette kerület nagyon megszigorította, hogy egy szórakozóhely milyen feltételek mellett kaphat nyitvatartási engedélyt. Nálunk ez úgy működik, hogy a környező társasházaknak ehhez hozzá kell járulniuk – emlékeztetett. A politikus szerint van még teendő a kerületben, a társasházak egy részében még az is probléma, hogy a lakások magán- illetve kerületi önkormányzati tulajdonban vannak, vegyesen.

Az MSZP-s jelöltek csapatáról elmondta, van benne háziorvos, jogász, közgazdász, fiatal és nő is. Szakmai tudással rendelkezik a csapat, lehet rájuk támaszkodni az önkormányzati munkában – mutatott rá. „Nincs közöttünk olyan jelölt, aki elugrana a munka elől. Sosem azon múlik a győzelem, hogy kik indulnak ellenünk, hanem azon, hogy mi milyen jelölteket tudunk állítani, mennyire tudunk a választókkal beszélgetni, találkozni.”

A KlikkTV műsorát itt nézhetik meg.

 

Forrás: Hírklikk