Heteken belül vádat emelhetnek a rémhírterjesztéssel gyanúsított Gődény György ellen

HírKlikk 2021. június 15. 13:16 2021. jún. 15. 13:16

Néhány héten belül vádat emelhet az ügyészség a rémhírterjesztéssel gyanúsított Gődény György ellen.

Szilágyi László, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség szóvivője az üggyel kapcsolatosan a 24.hu-nak azt mondta, hogy a nyomozó hatóság hétfőn küldte meg a Nyíregyházi Járási Ügyészségnek az üggyel kapcsolatos iratokat.

A nyomozó hatóság szerint további nyomozásra nincs szükség az ügyben. Az ügyészségnek a törvény értelmében egy hónapja van arra, hogy érdemi döntést hozzon az ügyben – magyarázta a csoportvezető ügyész.

A portál emlékeztet: Gődényt tavaly december 11-én hajnalban állították elő a lakásán tartott házkutatás során, majd rémhírterjesztés miatt, gyanúsítottként hallgatták ki. A gyógyszerész azt állította, hogy nem követett el bűncselekményt, és ragaszkodott ahhoz az álláspontjához, hogy ő csupán orvosi tényeket közölt az oldalán, tudományos kutatásokra alapozva.

A virus-szkeptikus férfi a kihallgatása során panasszal élt a gyanúsítás ellen, valamint a lakásában tartott kutatás és az otthonában lévő eszközök lefoglalása miatt is, de az ügyészség mind a három panaszát elutasította. A rendőrség végleg lezárta a nyomozást, így már az ügyészségen van az ügy.

Forrás: 24.hu