Hétéves börtönbüntetést kért az orosz ügyészség egy amerikaira

HírKlikk 2024. október 5. 19:40 2024. okt. 5. 19:40

Stephen Hubbard amerikai állampolgárt Ukrajnában fogták el és azzal vádolja az orosz ügyészség, hogy zsoldos katonaként harcolt ellenük az ukrán hadseregben.

A 72 éves férfi az ügyészség szerint 2022 februárjában, az orosz invázió kezdetén az ukrán hadsereg szerződéses zsoldos katonája lett. Az ügyészek szerint a szerződés keretében havi 1000 dolláros fizetést, kiképzést és saját lőfegyvert is kapott. Hubbard már 2022 áprilisában orosz fogságba esett, és azóta várja a tárgyalását – írja a 444 az AP hírét idézve.

Reuters felkereste Hubbard nővérét, Patricia Foxot. A nő elmondta, hogy testvére évekig dolgozott angol tanárként külföldön, és 2014-ben költözött Ukrajnába, ahol egy ukrán barátnője is volt. Utoljára 2021 szeptemberében beszélt vele Skype-on keresztül, akkor már egyedül élt az Ukrajna északkeleti részén található Izjum városban.

„Soha nem viselt fegyvert, nem is volt fegyvere, nem csinált semmi ilyesmit... Ő inkább pacifista” – mondta Patricia Fox.

Forrás: 444


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom