Hétfőtől megszűnik az otthoni munkavégzés a MÁV-nál

HírKlikk 2024. június 29. 12:00 2024. jún. 29. 12:00

Lázár János építési és közlekedési miniszter arra utasította a MÁV Zrt. vezérigazgatóját, hogy július 1-jei hatállyal szüntesse meg az otthoni munkavégzésre irányuló szerződéseket, engedélyeket, és egyéb felhatalmazásokat vagy megállapodásokat.

A MÁV-csoport sajtóosztálya a 24.hu érdeklődésére megerősítette az értesülést.

A vasúttársaságnak 57 ezer dolgozója van, s mint ahogy arról korábban már szó volt a sajtóban, május 6-ától, a költözés első ütemének részeként a MÁV START Zrt. szakmai egységei, valamint a MÁV vezetése közösen a Magyar Telekom Könyves Kálmán körúti székházába költöznek.

Ez az áttelepülés a vezérigazgatóság összesen 2100 fős létszámából közel 700 embert érint. A MÁV pályaüzemeltetési egysége – mintegy 400 munkatárs – a Mol Nyrt egykori székházába, az Október huszonharmadika utcába költözik. Ez az épület felújítás alatt állt, a beköltözésre az akkori elképzelések szerint június előtt nem lesz mód, így az érintettek a munkálatok befejezéséig otthonról dolgoznak. Ekkor döntöttek arról is, hogy a mintegy 700 dolgozó – a MÁV-Volán csoport szolgáltató központjának munkatársai – egyelőre home office-ban dolgoznak tovább.

Most ennek vége, Lázár János rendelete értelmében a MÁV-nál megszűnik az otthoni munkavégzés.

Forrás: 24.hu


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom