Hiába semmisítette meg a Kúria az iparbiztonsági engedélyét a CATL továbbra is építi a debreceni akkumulátorgyárát

HírKlikk 2023. december 12. 15:11 2023. dec. 12. 15:11

Bár a Kúria korábban megsemmisítette a CATL debreceni akkumulátorgyárának iparbiztonsági engedélyét, úgy tűnik, ez nem akadályozza meg az építkezés folytatását – derült ki Jason Chen, a CATL európai operációért felelős vezetőjével készített, a Portfolion megjelent interjúból.

A debreceni beruházás a hatályos uniós és magyar jogszabályoknak megfelelően, a vállalat számára kiállított hatósági engedélyekben rögzített feltételeknek megfelelően épül fel és áll majd működésbe – jelentette ki Jason Chen.

A CATL európai operációért felelős vezetője a Portfolio-nak elmondta, a Kúria egy per kapcsán novemberben megsemmisítette a CATL iparbiztonsági engedélyét az ügyben eljáró hatóság által elkövetett formai hiba miatt, azonban az engedély alapját képező biztonsági jelentéssel kapcsolatosan a Kúriának nem volt kifogása. Természetesen minden szükséges lépést megteszünk az engedély újbóli megszerzéséhez. Az ítéletnek nincs közvetlen hatása a kivitelezésre, így a munkálatok folytatására, mivel a társaságunk rendelkezik egységes környezethasználati engedéllyel és építési engedéllyel is, így a debreceni beruházásunk a terveknek megfelelően halad, jelenleg a szerkezetépítés van folyamatban.

Forrás: Portfolio


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom