Horváth László: fontos kérdések szerepelnek a konzultációban

HírKlikk 2020. február 22. 13:30 2020. feb. 22. 13:30

Gyöngyöspata iskolapere két kérdésben is téma lesz az új nemzeti konzultációban – közölte Horváth László miniszterelnöki megbízott, a térség fideszes parlamenti képviselője szombaton, a kormány Facebook-oldalán elérhető videóban.

 A miniszterelnöki megbízott azt mondta, a gyöngyöspatai ügyben „egy külföldről pénzelt szervezet kezdeményezésére" a helyi romák pert indítottak, és végül 100 millió forintos kártérítést ítéltek meg nekik.

Az egyik kérdés arra vonatkozik majd, hogy igazságos-e ez a kártérítés. A másik kérdés az, hogy ha már megítélték ezt a kártérítést nekik, akkor miként teljesítsék – tette hozzá.

„A mi álláspontunk szerint, oktatási, képzési programok szolgálnák leginkább a roma közösség érdekét, mert így jutnak munkához és így tudnak kitörni a szegénységből" – hangsúlyozta Horváth László.

Hozzáfűzte, az elmúlt időszakban a cigány társadalomban felére csökkent a munkanélküliség, s a kormány azt szeretné, ha ez a folyamat nem törne meg.

„Ezek fontos kérdések, ezért szerepelnek a konzultációban, és ezért kérjük, hogy mondja el ön is a véleményét" – fogalmazott.

Forrás: MTI/Hírklikk