Húsvéti meglepetés: hozzánk szól Áder János

Csanádi Dávid 2020. április 10. 04:00 2020. ápr. 10. 04:00

Húsvét előtt, péntek délelőtt beszédet mond Áder János a Sándor palotában. Mondandójának minden bizonnyal hangsúlyos eleme lesz a járvány elleni közös védekezés – írja az atv.hu.

Már éppen kezdtünk kétségbeesni, hogy valahogy a köztársasági elnök nélkül kell átvészelnünk a járvány idejét, hiszen március 15-e óta, először szólal meg, sőt, azóta aláírni is csak egyszer került elő, és szerencsére éppen akkor, amikor az Orbán-kormány korlátlan idejű felhatalmazását kellett szignálnia.

Őszintén, már nagyon aggódtunk, hogy a köztársasági elnök nem villantja meg előttünk kackiás bajuszát ezekben a nehéz időkben (annyira szarkasztikus már én sem lehetek, hogy a kackiás bajusz helyett csodálatos humort írjak).

Szóval a lényeg, hogy jön, átmenetileg felhagy a tábornok-kinevezéssel és az Alaptörvény által rárótt egyéb feladatok végrehajtásával (ő mondta, hogy ezzel van elfoglalva), és mond nekünk valamit.

Ne legyenek illúzióink, mondandójától nem lesz könnyebb sem a járvány, sem a karantén, sem a munkanélküliség. De legalább beszél hozzánk. Ne feledjük, pénteken, közvetlenül húsvét előtt, ha valakit érdekel.