Húsz millió migránst készül deportálni Donald Trump

HírKlikk 2024. május 18. 17:00 2024. máj. 18. 17:00

A határok bevándorlás elleni lezárását és vagy 20 millió, az országba bejutott migráns deportálását tervezi Donald Trump, az Egyesült Államok várható jövendő elnöke.

A The Wall Street Journal szombati jelentése szerint Trump tanácsadói, alakuló kormányzatának tagjai már javában dolgoznak a terveken, hogyan teljesítsék Trump egyik fontos kampányígéretét, hogy leállítják a tömeges illegális  bevándorlást és megszabadulnak azoktól, akik a jelenlegi, demokratapárti kormányzat idején bejutottak az országba. 

Tárgyalnak dél-amerikai és afrikai országokkal a kiutasítandó migránsok befogadásáról. Trump már korábban bejelentette, hogy (januári) várható hivatalba lépése után diktátorként fog viselkedni és elnöki rendeletekkel, tehát a törvényhozást megkerülve kíván kormányozni. A tervek szerint felgyorsítanák a menekültügyi eljárásokat, hogy mihamarabb kiutasíthassák a migránsokat és visszavonnák a tartózkodási engedélyt azoktól a százezrektől, akik azt a Biden-kormány alatt megkapták.



Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom