Ideje megbarátkozni a gondolattal: ott is fizetőssé válik a parkolás, ahol nem is gondolnánk

HírKlikk 2023. december 30. 13:05 2023. dec. 30. 13:05

Ugyan már eddig is szép számmal akadnak olyan nagyobb áruházak, amelyek parkolójába sorompón át lehet csak bejutni, és ahol a nem vásárlóknak, illetve a túlságosan sokáig maradnak fizetniük kell a helyért, ám most egyre több helyen erre kényszerülnek a kereskedők.

Ezúttal a FEOL számolt be arról, hogy Székesfehérvár nem csak helyiek körében népszerű (Budai úti) Interspar és a mellette lévő OBI parkolóban, a bevezető részeken fekete színű oszlopokat alakítottak ki. A Spar Magyarország kommunikációs vezetője a portál megkeresésére elmondta, hogy a vállalat csak ott és akkor vezeti be e fizetős parkolást, ahol és amikor tömegesen jelennek meg autók – kizárólag parkolási céllal – az áruházaik parkolóiban, akadályozva a vevőket a gördülékeny bevásárlásban. Ilyen esetek jellemzően akkor állnak elő, amikor például egy önkormányzat az áruház környékét fizető övezetté nyilvánítja. Ekkor a környék lakói és vendégeik az áruházak parkolóit kezdik el használni parkolás céljára annak érdekében, hogy ne kelljen parkolási díjat fizetniük.

A konkrét székesfehérvári helyszín szomszédságában lévő sportcsarnokban például kosárlabda mérkőzések idején szinte lehetetlen helyet találni. A fizetős parkolás tesztüzeme januárban indul, az első két óra parkolás ingyenes lesz.

Korábban a Pénzcentrum foglalkozott a témával. Az októberben megjelent összefoglalójából megtudhattuk, hogy az Aldi , Lidl, a Spar és a Tesco is súlyos lépésre kényszerül, fizetőssé teszik az áruházi parkolóik egy részét.



Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom