Idősotthonba vittek tisztítószereket a szegedi MSZP-sek

HírKlikk 2020. december 11. 12:52 2020. dec. 11. 12:52

Szerdán délelőtt Szabó Sándor MSZP-s országgyűlési képviselő és Mészáros Tamás, az MSZP városi elnöke, önkormányzati képviselő, több százezer forint értékű tisztítószert adott át a szegedi Acél utcai idősek otthonának.

A szegedi parlamenti képviselő a helyszínen elmondta, hogy 2018-ban kormánypárti többség megszavazta országgyűlési képviselők illetményének emelését. A szocialista képviselők ekkor határoztak úgy, hogy az emelés összegét egységesen egy szolidaritási alapba fizetik be, és ebből támogatják a rászorulókat – számolt be az eseményről a szeged.hu.

A szerdai adományozás is ennek a kezdeményezésnek és akciónak a része. 

Szabó Sándor elmondta, hogy tavasszal, a járvány kitörése után, védőfelszereléseket adományoztak, majd nyáron 12 tonna tartós élelmiszerrel, ősz elején pedig iskolakezdési segéllyel segítették a rászoruló családokat.

A karitatív akciónak része, hogy decemberben szociális intézményeknek adnak át a koronavírus-járvány elleni védekezéshez tisztítószereket – így mások mellett, az Acél utcainak is.
 
Az elmondottakhoz Szabó Sándor hozzátette, hogy az MSZP parlamenti frakciója kezdeményezte az Országgyűlésben, hogy valamennyi olyan gyerek után adjon az állam egyszeri, 50 ezer forintos támogatást, akit egy szülő nevel, vagy akinek egyik vagy mindkét szülője elvesztette állását a járvány ideje alatt. A javaslat elfogadásához a szegedi ellenzéki politikus a kormánypártiak támogatását kérte.

A megyében nem kizárólag Szegeden osztja adományait az MSZP – mondta el a portálnak Mészáros Tamás. Hozzátette, hogy több millió forint értékben osztották ki adományaikat a városban, és a szociális intézményeket az idén nem első alkalommal támogatják fertőtlenítő- és tisztítószerekkel. 

Forrás: szeged.hu