Igy búcsúztatta George Busht Amerika - videó

HírKlikk 2018. december 4. 18:18 2018. dec. 4. 18:18

Katonai tiszteletadás mellett szállították Washingtonba Bush koporsóját. A volt amerikai elnök pénteken hunyt el, 94 éves korában. 7 hónappal élte túl felesége, Barbara halálát.

Ágyuk dördültek idősebb George Bush tiszteletére Texasban, ahonnan Washingtonba szállították. Koporsóját elkísérték családjának tagjai, köztük legidősebb fia, aki később szintén elnök volt. Jelen volt idősebb Bush segítőkutyája is, aki Houstonban a holttest mellett virrasztott.
 
A néhai elnököt a Kongresszus kupolatermében ravatalozták fel, ahol politikusok búcsúztatták.
 
Lerótták kegyeletüket a Legfelsőbb Bíróság tagjai, és a néhai elnök volt kormányának miniszterei is. Köztük James Baker, aki a külügyi tárcát vitte, és Dick Cheney, aki a védelmi tárcát vezette. Jelen volt Collin Powel is, aki idősebb Bush alatt a vezérkari főnökök bizottságának élén állt.
 
Később feleségével együtt megérkezett Donald Trump, aki a szerdai napot nemzeti gyásznappá nyilvánította. Aznap a washingtoni katedrálisban lesz a búcsúztatás, majd Busht Houstonban, a róla elnevezett elnöki könyvtárban helyezik örök nyugalomra a felesége és kislánya mellett.
 
Forrás: atv.hu